Kolesarjenje

Obilica poti v naši okolici (Orlovska tura…), občini Brežice in sosednjih krajih. Izziv se najde tudi za najbolj zahtevne. Možna izposoja E-koles za lažje premagovanje klancev.

Pohodništvo

Pohod na Špiček – najvišji vrh občine Brežice, Pot zdravja iz središča Pišec, Sromeljska pot vina in sonca, pohod do gradu Podsreda, sprehod po našem posestvu…ali pa le sprehod po okoliških gozdovih.

Termalna kopališča

V naši bližini lahko izbirate med mnogimi termalnimi kopališči – Terme Olimje Podčetrtek, Terme Paradiso Dobova, Terme Tuhelj, Terme Čatež. Vsa so v dosegu 20-30 min. vožnje z avtomobilom.

Gradovi

Sprehodite se do gradu Pišece s čudovitim parkom, oglejte si muzejsko zbirko v Gradu Brežice, preselite se v srednji vek na gradu Podsreda, obiščite grad Rajhenburg, grad Sevnica, Mokrice…

Narava

Nahajamo se v Kozjanskem parku, ki je eno najstarejših in največjih zavarovanih območij v Sloveniji. Izredno visoka stopnja biotske pestrosti je bila podlaga za uvrstitev Kozjanskega parka med najpomembnejša naravovarstvena območja v Sloveniji in Evropi. Ohranja se pestrost živalskega (zlasti ptic) in rastlinskega sveta (travniški sadovnjaki…).

Repnice & vinske degustacije

Spoznajte odlična vina Bizeljsko – Sremiškega vinorodnega okoliša. Ogledi repnic in pokušine lokalnih vin pri izbranih vinarjih.

Delavnice

Izvedba kuharskih in vrtnarskih delavnic. Z nami specite domač kruh, potico, vmes pa se preizkusite v vzgoji domačih sadik zelenjave.

sl_SISlovenian